Menu
Košarica

Informacije o dostavi

Strošek dostave

Strošek dostave se izračuna avtomatično ob naročilu blaga in je del končne cene naročila. Vključuje stroške dostave ter stroške pakiranja in priprave, a v primeru, da je skupni znesek naročila višji od 35 EUR, se pri nakupu v košarici ("Način dostave") aktivira opcija za brezplačno dostavo. Kupec mora možnost izbrati ročno.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.
 

Časi in načini dostave

Spletna trgovina Rescue.si sprejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka bodo procesirana še isti dan. V primeru, da se za način plačila izbere nakazilo na bančni račun (plačilo po predračunu na TRR), bodo naročila odposlana po prejemu plačila. Za personalizirane izdelke si pridržujemo čas za izdelavo/dodelavo do 7 delovnih dni, od prejetega plačila... vendar v skladu z politiko dobre prakse izdelke odpošljemo- če je le mogoče že nasledni delovni dan.

V primeru, da naročenih izdelkov ni na zalogi, vas bomo o novem dobavnem roku obvestili preko posredovanih kontaktnih podatkov, torej bodisi e-pošte ali preko telefona.
 
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Dostava je omejena na ozemlje RS. Običajno je po odposlani pošiljki rok dostave od enega do dveh dni, razen med vikendi in prazniki. Za morebitne zamude pri dostavi blaga ne prevzemamo odgovornosti, saj je Pošta Slovenija dolžna storitev dostave izvršiti v navedenih rokih.

Naročnik je lahko prejemnik ali pa kot prejemnika izbere drugi naslov za dostavo. V kolikor izberete način plačila z nakazilom na transakcijski račun (preko banke) ali s plačilnim sistemom Paypal, stroška odkupnine ni in je lahko prejemnik brezskrben glede samega postopka prevzema blaga. V primeru posebnega dogovora, da se pošiljka prevzame z odkopnino, je potrebno upoštevati, da si Pošta Slovenije samodejno obračuna strošek odkupnine, kateri predstavlja znesek cca. 1€.

Dostava na lokacije podjetij se smatra izvršena, če naročeno blago prevzame oseba zadolžena za prevzem pošiljk. V kolikor dostava ni uspešna oziroma je prejemnik v času dostave odsoten, lahko naročeno blago prevzamete na vaši lokalni enoti Pošte Slovenije.
 

Izvršena dostava

Spletni sistem Rescue.si bo kupca obvestil o odposlani pošiljki po elektronski pošti ( Osvežitev naročila: PREDANO V DOSTAVO), za katerega se smatra, da je pošiljka na poti k prejemniku in naročilo zaključeno.


Kupec lahko kadarkoli kontaktira prodajalca o informacijah glede poteka naročila in časov dostave. Dostava se smatra za izvršeno, ko prejemnik oz. odgovorna oseba na naslovu prejemnika prevzame blago.

Ponudnik se bo po najboljših močeh potrudil, da bo blago dostavljeno v zgoraj navedenih rokih. V spodaj navedenih primerih, ko dostava ni izvršena, se jo smatra za izvršeno, če:

  • prejemnik ne želi sprejeti blaga,
  • naslov in ostali podatki o prejemniku niso pravilni,
  • višja sila, ki ponudniku preprečuje, da izvede naročilo. O slednjem bo kupec pravočasno obveščen.

Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več dodatnih stroškov.