Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina Rescue.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom. Sistem spletne trgovine Rescue.si  ne hrani bančnih podatkov kupca. Način plačila Paypal poteka preko vmesnika Paypal, kjer komunikacija med kupcem in plačilnim posrednikom poteka v varovanem načinu in ni vezana na sistem Rescue.si. Kljub temu sta tako blagajniški vmesnik kot uporabniški račun varovana z enkripcijo.

Ponudnik bo zgoraj navedene osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 

Politika zasebnosti - podrobno

Spletna trgovina Rescue.si in njen nosilec Longis d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene prek spletnega informacijskega sistema Rescue.si, skrbno varoval in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu Rescue.si  določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na podjetje, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Rescue.si se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varoval podatke in zasebnost obiskovalcev spletnih strani. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Rescue.si ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.
 

Uporaba in razkritje osebnih podatkov


Vaši osebni podatki bodo uporabljeni zgolj za odziv na vaše zahteve, za izvajanje pogodb sklenjenih z vami in za potrebe tehnične administracije. Vaši osebni podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Zgoraj navedeni osebni podatki bodo iz sistema izbrisani v primeru, da prekličete soglasje, če poznavanje podatkov ni več potrebno za namene, za katere so bili pridobljeni in če je shranjevanje podatkov v neskladju z obstoječimi zakoni.
 

Pravica do informacij

Na vašo pisno zahtevo, vezano na shranjevanje vaših osebnih podatkov, bomo odgovorili v najkrajšem možnem času. V ta namen nas lahko kontaktirate preko elektronskega naslova navedenega na dnu spletne strani ali po telefonu.
 

Varnostni nasvet

Z uporabo najmodernejših tehničnih sredstev in dobro organiziranostjo poskušamo osebne podatke varovati na najučinkovitejši možni način. V primeru komunikacije preko elektronske pošte pa popolne varnosti podatkov ni mogoče zagotoviti, zato vam za posredovanje zaupnih podatkov priporočamo uporabo navadne pošte. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.